" Jag ar finsk, men kan inte prata finska"

Vet inte hur manga ganger jag har sagt den meningen och forsokt forklara att jag er fran Aland, dar snackar alla svenska och inte finska, fast vi hor till finland. Ar ar sjalvstyrda, inte sjalvstandiga. Aker vi och shoppar, sa aker manga till sverige och det ar manga som pluggar i sverige och att jag bor pa en o, som tillhor Aland och att jag maste aka en liten farja for att komma till sjalva "huvud delen" av Aland, Ja osv... Men jag hittade lite bilder pa google, alltsa jag skulle ju jatte garna villa visa mina egna bilder. Men har inte tillgang till de bilderna, for de ar hemma pa Aland. Sa dethar far duga :)

Alands flagga

Aland ligger mellan Sverige & Finland

Alla kommuner. Jag kommer fran Foglo

Denna farja aker jag for att komma till och fran Foglo.


Tack for mig!

ooh happy day!

IDA KOMMER DEN 30 MARS!! :D ANTLIGEN FAR JAG BESOK! hihi ska bli sa roligt att fa visa henne runt! :D
hihi!

Urk

Jag har aldrig varit och kommer aldrig bli en morgonmanniska....


God morgon folket

Lagom sliten efter en, jatte bra helg! Kanns som att denna helg, har varit ovanligt lang, vet inte om det beror pa att jag har varit ledig hela veckan, sa helaveckan har typ varit som en "lang" helg, eller om det beror pa att jag har varit uppe och snurrat pa natterna och somna runt 6 tiden..Hmm..? mycket svar fraga. Meen Har hunnit med en utekvall i city i fredags, men fina tjejer och en Collegefest med fina tjejer pa lordagen. Och pa toppen av det, en liten rundtur i downtown i sondags. Da var alla lagom slitna och trotta, men inte kan man ju sitta hemma en sondakvall heller..Eller? Min kara van Cicci har sovit hos mig heela helgen! Mysigt med lite sallskap i min stora sang, EN HEL HELG MED CICCI!:)
Och igar nar vi strosade runt i city, sa insag jag hur mycket jag alskar New York. En jatte spannande stad! Har bor de alla olika slags manniskor och alla ar sa upptagna i sitt eget. haha en snurrig stad, men saa bra! Saklart sa nar man gar inne i city, moter man alltid pa svenskar, eller skandinavier. Tro det eller ej, men det ar sant.

En ny arbetsvecka har borjat, har ju haft semester nu en vecka. Sa nu borde man ju va i toppform, eeehh...




Borja om pa ny kula

Gardagens kalasande var super kul! och nu ska jag borja om pa ny kula, ska aka med tjejerna pa Collegefest! Fett nice!! :D Cicci ska sova hos mig inatt igen, kalasbra! :)

Bilder kommer nar det kommer..



Kaffe kaffe

Jag har aldrig satt mig sjalv som en person med ett beroende.. Men nu maste jag ju vara arlig och saga att jag ar nog, helt sakert beroande av kaffe.. NOT GOOD!

Happy

 Jag trivs riktigt bra med mitt liv just nu!:)
oooh happy day!



Home

Nu har jag flyttat hem, efter tva riktigt mysiga dagar hos Sandra! Kanner mig som hemma dar, hennes familj ar jatte mysig :)
Var pa ett jatte jobbigt spinningspass i morse, kl:09.30! alltsa fyfan! jag som absolut inte ar morgonmanniska! Men de var skit jobbigt! Men nu i efterhand ar jag jatte stolt over mig sjalv! Nu har vi tranat 4 dagar i strack, Sandra och jag! Nu ar vi igang! ;)
Sandra akte just hem ifran mig, men vi har suttit och sokt efter de olika delstaterna i USA, pa quarter myntena, vi haller pa samlar va alla och sen ska vi gora en amerikans flagga och satta myntena som stjarnor :) Sa vi tomde min gris och hittade massor! Nu har jag 40 delstater.

Ska gosa ner mig i soffan och ha NCIS maraton! Wiiii!!! :D


Puss!

Stolt



Larde mig gora fiskbensflata. Reslutatet efter forsta gangen :)
Carro var min mastare, jag var larling! haha

Mill Pond

Idag blev jag vackt av en galen filur, som hoppa pa mig!! hahaha ja battre satt har jag da blivit vackt pa, TACK SANDRA!! ;) ♥

Vi akte till Bagel town for frukost och sen gick vi en promenad runt Mill pond, en liten sjo har nara henne. Alltsa det var forsta gangen jag gick har pa Long Island, for man knappt ga har, det ar ju farligt. Saa mysigt och saa skont! Varm sol och super sallskap :) Men vi blev attackerade av galna faglar, typ 1000 var det!! SHIT!! Gar in pa Sandras Blogg, g0lly.blogspot.com och se videoklippen fran fagelattacken! haha underbart!

vi har varit pa gymmet och trana, tredje dagen irad nu, atit middag, ska just hoppa i duschen och snart kommer Carroflin! :D


Lika som bär (typ)


Fröken Bergius

Hayden Panettiere                                            



Michael Weatherly

Sebastian Joelsson

Kvalitetstid

Idag akte Ron och barnena ivag till Vermont. Var tankt att jag skulle med, men det blev lite andrade planer. Sa nu ar jag ledig hela veckan, Carina ar hemma for att hon maste jobba. Sa idag efter de hade akt, sa akte jag och Carina till gymmet och sen at vi middag. Jatte mysigt med lite kvalitetstid med henne :)
Nu ar jag hos Sandra, ska sova har i natt och sen ska vi val aka och trana lite i morgon och sen vet man aldrig vad som hander ;)


Alla har sina ljusa stunder..

... och Carro hade en ljus stund idag :)

svenskar överdriver på internet och amerikanare överdriver i verkligenheten! haha


You smile, I smile

You Smile, I smile. Kort och gott, det forklarar min helg ganska bra :)
Har varit med Carro & Sandra hela helgen, super mysigt :)
I lordags var det ikea som gallde och mall, vi kopte farg och Carro, akte hem till henne och holl henne sallskap nar hon jobba och slinga hennes har. Resultatet blev kalasbra! haha mycket nojd amator frisor ;)
Sov lange pa sondagen, trana lite och sen kom Carro och hamta mig. Vi akte till underbara Target, kopte harfarg och sen vidare till Sandra. Slingade Sandra har, shit vad nervos hon var! Meen hon gjorde det! Haha fick ta hennes "forsta gangen slinga haret hemma" oskuld! ;) haha! Men det blev ocksa jatte bra och sen var det min tur! iih! sa Carro och Sandra, som aldrig har slingat nagons har forut, togtag i saken och det blev ocksa superbra! Sa nu ar jag blond igen! haha fint till sommaren och nu kanner man sig som en " i ganget", alltsa det svenska ganget, haha!
Toppen helg, med toppen tjejer! ♥


Haha! Carina var pa jobb och hennes chef ville var lite roligt! O+pear = Opear



Sondag



// Opear

haha dagens basta!



Haha ursakta?! vad ar detta?! joo alla vet nog vad dehar ar, men inte trodde jag att en bil har en! haha! Allt far man se har, nar man minst anar det ;)


Never say never

Har varit pa bio ikvall, med Cicci, Anna, Oliwia och Sofie. Vi sag pa Justin Biebers film, Never say never. Guud va sot han var! Vilken stjarna! Jatte bra film, det var en historia om hans liv och hur han har blivit sa stor som han ar. Har i USA ar han jatte stor! Haha ar lite smatt foralskad tror jag ;)

Sen guidade jag hem Cicci, hon hade glomt sin GPS hemma och jag vet precis hur det ar nar man inte vet vart man ska aka, for att allt ser likadant ut och det ar morkt ute. Sa nu vet jag att hon kom hem iaf :) Men sjalv sa korde jag fel typ 100 ganger pavag hem, eller ja 5 iaf :P For jag svanger alltid av for tidigt.. Suck.. Men hem kom jag, men de tog bara lite langre tid.

Btw, idag har jag varit jatte amerikansk. Spelat basket med killarna, typ alla gor det har i USA och pa varan gata, sa spelar typ alla ungar basket, sa de var vi och de andra.
Jatte harligt vader har! Varmt! solen varmer och vindarna ar varma! Battre kan det ju inte bli! Tycker nagot synd om er dar hemma!

I morgon ska jag och gymma med Sandra, fraga mig inte hur vi kom pa det.. Men de ska vi och sen aker vi till Diner och ater lunch.. Sen vet man aldrig vad som hander ;)

sweet dreams my friends ♥


Varme!!

HAHA! sa jag till mamma, nar jag skypa med henne idag, hehe. for da satt jag ute i solen och sola, drack mitt kaffe och bara njot! Jatte varmt har! Och hemma ar det kvall och typ minus 40 eller natt sant :P hehe!


Haha jag maste bara retas lite ;)

Inte kul

Ska snart och traffa Julia & Carro. Sista gangen jag kommer se Julia innan hon aker, hon aker i morgon, pga hennes kna, hennes korsband gick av, nar hon skida. Sa nu maste hon aka hem :( Jatte trakigt! Tycker sa synd om henne. Har bara kannt henne i typ en manad,  hon ar en sa harlig och glad tjej! Jatte glad att jag lart kanna dig. Snart ses vi igen! :)






Grattis Morfar!

Idag fyller min kara morfar 86-ar! Grattis! Trakigt att jag inte kan va hemma och fira honom. Men har ringt och gratta honom och hoppas han har haft en bra dag :)


Peter Pan

I morgon sa ska Tyler vara utkladd till Peter Pan, jatte kul ju! Har i skolorna har de roliga teman. Som igar sa hade Tyler en T- shirt pa sig, med 100 olika knappar pa, for att han har gatt 100 dagar i skolan och Molly hade "tvartom dag", sa hon hade kladerna fel vag och nar vi kom till skolan sa vi hejda istallet for hej. Molly har ocksa haft "Pyjama day", da kom alla i pjymas till skolan. Jatte roliga teman! :D


Ring ring, bara du slar en signal

Hitta en saa juvlig ring i sondags pa Tanger. Billig med! :)


Den till vanster ar fran HM & Den med vingar, kopte jag pa Tanger

The Hangover

Haha jag kan inget annat gora an ALSKA The Hangover! haha helt sjukt rolig film!!
De som inte har satt den, fyy pa er! Da ser ni till att se den sa fort ni baka kan!


Med lite tur

 Sa tycks ju allt ga vagen anda! :)






Valentines day med Tjejerna

Myste ikvall med tjejerna hos mig, i mitt lilla rum:) Lekte en lek som Anna hade fixat! Tack for det Anna, jatte kul! :D bakade som vanligt cupcakes, kvallen till ara och sen hade tjejerna med sig lite smatt och gott. En riktigt mysig kvall som vanligt! :)



Fick choklad av Julia & Carro! jatte gulligt! Tack! :)


Home made

Idag var jag till AC moore med Sandra och hennes syster Malin. Det ar den jatte stora pysselbutiken. Massor med olika pyssel grejer att valja mellan! Sa jag kopte lite parlor och snoren och knapade ihop ett eget halsband ikvall, fick lite hjalp av barnena :) Blev riktigt nojd. Snyggt till sommaren!




Valentines day!

Happy valentines day! Hoppas alla har haft en mysig alla hjartans dag! Snart kommer tjejerna hit och myser med mig :)


SUCK!!!!

KOM PA ATT JAG MASTE JU GA ANDRA SKEDET INNAN DEN 29 DECEMBER, ANNARS SA KOMMER JAG MASTA GA OM HELA BILSKOLEKURSEN OCH KORA UPP, VILKET JAG ABSOLUT INTE VILL!! OCH JAG KOMMER KOMMA HEM DEN 17 DECEMBER.. VILKET BETYDER ATT JAG MASTE KUNNA GA ANDRA SKEDET MELLAN 18 - 29 DECEMBER?! JAHA OCH HUR SKA DETTA GA TILL?! MASTE JAG BOKA OM MITT FLYG IGEN OCH BETALA MASSOR MED PENGAR, BARA FOR ANDRA SKIT SKEDET?!!!?!!!!!!!????? GAAAHHHHH!!!!

Har mailat Yana och ser vad hon sager. jag hoppas det ar till min fordel.

God natt!

En helg i Februari

Den har helgen har jag nastan bara tillbringat med Cicci & Anna. Jatte roligt! :)
I fredag var jag till Cheesecake med Anna, Cicci, Sandra och hennes syster, som kom i fredags. Jatte mysigt, vi at sa mycket att vi fick ont i magen, men jatte god mat!

Sen pa lordagen korde jag till Anna och hamta upp henne och Cicci. Vi akte till Long beach for att vandra och titta hur det sag ut, men vi gick kanske 200 meter, knappt.. for att det blaste ju typ storm! Men det var en jatte mysig lite o. Kommer vara jatte fint i sommar. Korde runt lite och stannade for att ata lite bagels med cream cheese pa! Mums! Sen bila vi vidare till rooseveltfield mall for att stroa runt lite och sen akte vi hem. Jag akte med familjen till Ikea pa middag och sen blev det tv och sangen for min del, madde inte alls bra.. Inte ofta man ligger hemma en lordagkvall och ser pa tv till 10 och sen sova. Men idag madde jag battre. TUR! For vid 12 tiden kom det tre Garden City brudar efter mig, alltsa Cicci, Anna & Sara. Vart mal var Tanger, langt ute pa Long Island, tog typ en timme att kora dit. Stosade runt dar och shoppa loss, av varan lon ;) Jag kopte ett par vita converse, smycken och lite smink. Jaa da var typ den lonen slut! hehe.. Pa hemvagen svangde vi in pa Dollar store, dar allting kostar bara 1 dollar! Vilken as bra butik!
En bra dag, med bra tjejer! :)



Lordag



Sondag




Hejhopp


Urk burk

jag mar inte bra ikvall.. konstigt trott och ont i huvudet.. ska lagga mig tidigt ikvall,sa jag orkar aka med Anna & Cicci till Tanger ute, langt ute pa Long Island. Vill aka dit! Usch, masta till och med skippa en college fest ocksa.. HATA ATT VA SJUK! eller vad jag nu ar.. God natt..urk

Fan alltsa...

hur ska dehar sluta....?

Energi

Idag har jag haft en massa energi! Stadat barnens rum, tvattat, vikt tvatt, stada koket, skypat, lekt med molly,  laga mat och sa slumrade jag till en stund pa soffan och molly somnade pa mig. Sweeet!!


Ja sahar sprang jag runt idag, kande mig precis som mamma, plockar pa!


Helg!

Jaa nu antligen ar det helg! Har gjort allt klart for dagen och nu ar jag ledig lordag & sondag. Kommer troligen att vara i city i morgon och kanske pa sondag. Farse hur det blir :) Men ikvall blir det mys med tjajorna pa Cheesecake. SNAART! :D Tur att jag har traffat dessa underbara tjejer!



Har ar en bild fran en annan fredag, tycker jag ser sadar lycklig och glad ut! Passa utmark for dagen!



Torsdagshang

Ikvall blev det torsdagshang med hos Sofie, Oliwia var ocksa dar. Det var tankt att vi skulle bowla, meen sen sa var det sa skont i Sofies sang och vi var for lata att gora nagot annat, sa vi lagade kaffe, varmchoklad och nyponsoppa. Myspys :)

NU ska jag skrypa ner i sangen och hoppas pa att jag inte haller pa bli sjuk.. kanns som att nagot kommer handa...  urk!

Btw, i morgon ar det fredag, vilket betyder LON & HELG!! :D

Jo att jag ar blivit duktig, borjat spara och shoppar mindre! Super bra! Maste ge mig sjalv en klapp pa axel, for att  jag ar varldens samsta pa att spara pengar.. men nu javlar! 50 dollar i veckan.






Maybe...?

Maybe it's time to change
And leave it all behind
I've never been one to walk alone
I've always been scared to try
So why does it feel so wrong
To reach for something more
To wanna live a better life
What am I waiting for?
'Cause nothing stays the same
Maybe it's time to change




Men titta vad spannande!

Jaa detta gjorde jag och Sandra i onsdags. Vi satt pa Burger King, prata, planera traning, kande oss precis som riktiga hemmafrura och titta pa nar faglar gick fram och tillbaka utanfor pa parkeringen, vilket jag tyckte va lite spannande.. Haha livet leker! ;)


Hair

Alltsa mitt har, vet inte riktigt vad jag ska gora med det.. man vagar ju knappt ga och klippa sig har och det borjar bli sa slitet och det har blivit sa langt! Vagar man? det ar fragan...



Baciller..

Ojoj jag vet inte riktigt vad som ar fel. Men dehar barnena ar sjuka helatiden. Tycker sa synd om dem och speciellt Molly ar mest sjuk.. Hon ar varti hemma igar och idag och idag sa har hon sovit heladagen..jag har lyckats halla mig frisk, peppar peppar.. Tack vare denna lilla flaska! :)


Min helg i bilder

Fredag- nikki beach!



Lordag- Robyn konsert!







Sondag- Med Julia & Sandra



Super helg! ♥

Beach 2011!

Nu jaklar kor vi! Eller jag haller ju pa tranar, men ska ga med i sandras gym, sa da kommer jag va medlem i tva gym och betalar bara 3 dollar/manad! vilket ar ingenting! For pa sandras gym har de grupptraningar, vilket ar skit kul! Saa nu ar de beach 2011 som galler!



Olika grupptraningar vi kan ga pa..

Brev

Jag haller pa brevvaxlar med min farmor. Fick ett brev av henne igar, blev sa glad att fa lasa om vad det gor hemma. Hon skriver sa himla fint! :) Det var farmor som sa att vi skulle brevvaxla, jatte mysigt.
Jag skiver till mormor ocksa, men hon orkar inte svara. Men hon tycker det ar sa roligt att fa brev.
Jag skickade just runt en massa vykort, hoppas alla har fatt vykortena :)


SM i snobollskrig

haha snacka med min kara van John i dag och han beratta att han och hans kompisar har gatt vidare till SM i snobollskrig i Linkoping, han pluggar dar och de var 4 lag som var med och tavlade och hans lag gick vidare. Sa nu sa ska de aka till Lulea i mars och forsoka ga vidare. Pa forsta plats, sa gar man vidare till VM i Japan, andra plats, far man aka till finland och tredje plats till Norge. Haha och det roliga med det hela ar att de skrapade ihop ett lag pa 15 minuter, for att de var 15 minuter kvar att anmala sig! Haha de hade ingen aning om vad det handla om, utan de bara korde och gick vidare! Haha GRATTIS! :D
Har aldrig hort talas om SM i snobollskrig, meen nu har jag lart mig nagot nytt :)

Ga in pa dehar lankarna sa far ni se hur "stort" och seriost dehar ar! I tv, tidningar och i radio.

http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5527845&date=&menuids




Knasboll

Sitter och skypar med min knasiga lillasyster! Puss! :D




Saknar

Usch ibland langtar jag hem sa mycket att de gor ont. Vissa dagar mera och vissa dagar mindre. Vill bara komma hem och krama om alla. ♥


Nattmat

Nu har jag och Julia kommit hem fran city, efter att vi har varit pa Robyn konserten! :D AS BRAAA!!! Som ett stort party, alla dansa,helt galet! Och som jag trodde, sa var det MASSOR med boga dar! haha
Sen strosa vi runt i city och myste :) Tankte ga ut, meen jag var sliten fran igar och julia var trott..
Nu sitter vi och ater rostat brod med marmelad och ost pa och dricker te, myyys! :)




Bokat

Nu har Ron andrat min biljett och jag kommer komma hem den 16 december. For att de gick inte den 17. Men det spelar ingen roll.. Hur jag nu ska fa hem allting det ar nog en annan historia! Meen det tar jag da!



Maste nog ha vaskorna pa vingarna..Undrar om man far det..? ;)

Party all night long in New York city!

Jaa nu har man annu en gang vaknat upp efter en lang natt inne i City med mina underbara vanner :) haha alltid lika bra! Haha jaa de var nog en av de roligaste kvallarna tror jag, eller den galnaste! Borja med att sandra hamta mig och vi tog oss in till city, kopte en SB kaffe, som vi skulle spetsa den lite med kaffe likor. Vi gick till hotellet och forfesta med Carro, Sandra och deras kompisar, som ar har pa besok fran sweden. Toppen! Sen trangde vi in oss i en taxi, alla 6! tva fram och 4 bak, precis som de ska va! Skulle aldrig funka hemma! Men har kan man ju nastan gora allt! Hehe.. Men vi kom till Nikki Beach, dansa som galningar och drack gratis dricka! Inte kan man klaga iaf! Jag och Sandra Andersson vilket team.. Hon rakade halla en drink over mig och jag rakade knuffa omkull henne, en tjej kom fram och sa att vi hade stora brost och fagade om de var akta och sa ville hon att vi skulle visa dem! haha ursakta?! Meen hon var helt serios och sen lite senare stod hon och strula med en annan tjej. Massor med olika killar sa att de var party fixare och att de kunde fa in oss pa olika klubbar, en kille snodde sandras klubba som hon hade tagit fran tjejernas toa, jag sprutade pa mig en mysko parfym pa tjejernas toa och en tjej pa toan sa att jag sag precis ut som Reese witherspoon och sen i taxin pavag fran klubben sa akte vi typ i en liten mini van.. Sa jag, carro och Sandra satt pa golvet och sen tog vi en grupp bild med han som korde, han var en liten kines. Vi gick till Penn och kopte chips. De andra gick till hotellet och Sandra och jag kopte natt mat och sokte toa innan taget gick. Sov typ hela tagresan hem och akte taxi hem med en jatte trevlig chauffor. Hans farmor var fran Sverige och han har vilda kaniner pa sin bakgard som  han matar nu pa vintern.
Nar jag kom hem ringde jag mamma och sen decka jag i sangen! Toppen kvall brudar!! :D

Nu har jag just atit frukost och duscha, ska fixa mig, sen kommer julia hit och da ska vi dra in till city, mota Cicci, ata middag och sen ska vi digga till ROBYN!! :D

Love Sofia


Kreativitet

Jaa nu ska jag visa lite vad lilla Molly och jag har haft for oss, pa dagarna innan hon har gatt till skolan :)
Ibland maste man vara riktigt kreativ, men det som ar bra med barn ar att det behovs inte sa mycket, sa ar de nojda och lyckliga :)

- Busa med kameran




-Ata lunch pa MC donalds




-Akte lite for tidigt till skolan, sa vi satt och busa i bilen och blaste bubblor



-Leka med lera


- Ata lunch pa Ikea & leka med de andra barnena

Andrade planer

Nu har de blivit lite andrade planer. For att min vardmamma bokade om min biljett idag, sa masta jag igar kvall fundera pa hur lange jag vill vara har. Sa jag sov jatte daligt i natt, lag och fundera lange innan ja somna. Pratade med mamma i morse och prata lite hur jag jag ska gora. Men de ar ju bara jag som kan bestamma hur jag vill ha det. Och jag tankte en manad hit eller dit och ett ar kan jag ju vara har. Sa nu kommer jag komma hem den 17 december. Da flyger jag hem igen. Sa 10 manader kvar.  Sa jag kommer vara New Yorks bo ett bra tag till :)




Hel helg med froken Sandra :)

Jag och Sandra har tillbringat hela helgen tillsammans :) vi borja med shopping pa lordagen, sen akte jag hem och hade kalas for Carina, med hela tjocka slakten, fullt hus, med massor med ungar springande runt benen! Men de var mysigt, sen kom Sandra over och smakade pa min kaka ;) Och sen blev det en spontan tripp till underbara Target! Lovely! Sondagen tillbringa jag i soffan, framfor NCIS heela dan, hade ingen bil hemma och nar man inte har bil i detta land, sa da blir man som en fange i sitt eget hus.. Man maste ha bil for att komma nagonstans har.. Men sen pa kvallen, sa masta jag komma ut! Sa de blev en runda med Sandra till Ikea! Hon fick sina kottbullar och jag fick en torr sallad.. höhö :P

En lugn, men bra helg!  :D




Inne i omkladningsrummet pa Victoria secret, dar kopte jag en ur sot BH, med jordgubbar pa! Nojd! :D











Hahaha!! har ni satt sa stor cupcake jag hitta!!




RSS 2.0